09 March 2009

STEVEN WILSON - Insurgentes

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε σε CD το νέο άλμπουμ του Steven Wilson. Το όνομα αυτού “Insurgentes” (η μεγαλύτερη λεωφόρος του Mexico City). Πριν από την πρόσφατη, επίσημη, κυκλοφορία του, κυκλοφορούσε ήδη στο internet από το Φθινόπωρο του 2008 και μπορούσες να το κατεβάσεις (κατόπιν κάποιου αντιτίμου) από το site του Wilson.
Η κινητήρια δύναμη των Porcupine Tree και μουσική ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα Steven Wilson δημιούργησε ένα solo άλμπουμ που θα μπορούσε να ήταν και κυκλοφορία των Trees. Με την διαφορά όμως ότι το “Insurgentes” έχει την αύρα παλιότερών τους κυκλοφοριών. Η ψυχεδέλεια είναι εντονότερη από τα Prog-Metal riffs των σύγχρονων Trees. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ένα μείγμα από το “The Sky Moves Sideways” και το “In Absentia”. Από ότι δηλώνει και ο ίδιος ο δημιουργός του είναι ότι πιο πειραματικό έχει κάνει ποτέ.
Το άλμπουμ θα αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους φίλους των Trees και γενικά του Wilson (γιατί κακά τα ψέματα, οι Porcupine Tree είναι ο Wilson) και θα ακουστεί πολύ (ιδανικότερη ώρα είναι λίγο πριν νυχτώσει). Εγώ προσωπικά δεν το διαχωρίζω από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα με τους Trees. Ο άνθρωπος αυτός πιάνει κάρβουνο και το κάνει χρυσάφι. Είναι ο πατέρας του σύγχρονου progressive και έχει επηρεάσει μεγάλη γκάμα μουσικών (ακόμα και τους Opeth) και συνεχίζει να μας το αποδεικνύει.
Προτείνω το “Insurgentes” ανεπιφύλακτα (σε φίλους και μη) και προτιμήστε την Deluxe Special Edition η οποία περιέχει και δεύτερο CD με 5 ακόμα κομμάτια (+ DVDA με όλα τα κομμάτια σε 5.1 surround + "Insurgentes" film material + 120σέλιδο βιβλιαράκι ).
Αναμένεται και η κυκλοφορία του “Insurgentes (the movie)”. Ένα ντοκιμαντέρ σκηνοθετημένο από τον Lasse Hoile το οποίο θα συνεχίζει θεματολογικά από εκεί που σταμάτησε το concept του “Fear of a Blank Planet” των Porcupine Tree.

Βαθμολογία: 8 / 10

6 comments:

Unknown said... Mar 10, 2009, 2:01:00 PM

Πολύ καλό το δισκάκι!Βέβαια πρέπει να το ακούσεις καμμιά 10αριά φορές μιας και είναι αρκετά δύσκολο άλμπουμ!!

mamanis said... Mar 10, 2009, 2:23:00 PM

Συμφωνώ

Anonymous said... Mar 11, 2009, 4:01:00 PM

o diskos akougete xalara olokliros,alla prosopika protimw ta 5 bonus tracks!

M.

Anonymous said... Mar 19, 2009, 8:45:00 PM

βα8μολογια:δισκαραααααααααααααα

tiger

Lou said... Mar 21, 2009, 4:20:00 PM

άλλος ένας υπέροχος δίσκος του αστείρευτου αυτού μυαλού. Ξεκινάει σαν κλασσικό Porcupine Tree και στην πορεία βρίσκει το δικό του μαγικό δρόμο.
Καθόλου δύσκολο άλμπουμ θα έλεγα, κερδίζει με το πρώτο άκουσμα όποιον αγαπάει τον Wilson και οτιδήποτε αγγίζει με το μαγικό του ραβδί.

tiger said... Apr 9, 2009, 1:55:00 PM

ρε να δειτε που θα ερθουν και οι porcurine tree τον οκτωβριο ελλαδα...
ωραιο το 2009...

Post a Comment