15 April 2009

THE DECEMBERISTS - The Hazards of Love

Πέμπτο άλμπουμ για τους Αμερικανούς Decemberists και από ότι γράφεται και ακούγεται, πέμπτο και καλύτερό τους. Δεν μπορώ όμως να εκφέρω γνώμη για αυτό, για τον λόγο ότι δεν έχω ακούσει προηγούμενες δουλειές τους παρά μόνο το "The Hazards of Love". Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι όντως είναι αρκετά καλό. Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως ένα μουσικό παραμύθι. Ένα concept άλμπουμ διάρκειας μίας ώρας περίπου, με 17 μουσικά κομμάτια, ενωμένα μεταξύ τους σαν κομμάτια από πάζλ, να ξετυλίγουν το κουβάρι μιας ιστορίας (της ιστορίας της Margaret...).
Μουσικά κινούνται σε rock, indie και (prog-) folk ήχους, θυμίζοντας μερικές φορές ακόμα και White Stripes. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι ιδανική για ένα concept άλμπουμ αυτού του στυλ. Τα φωνητικά εναλλάσσονται μεταξύ αντρικών και γυναικείων. Μελωδίες ανακυκλώνονται και διάφορες παραλλαγές κεντρικών θεματικών κομματιών τοποθετούνται στα σωστά σημεία για την ολοκλήρωση του πάζλ. Σίγουρα υπάρχουν μεμονωμένα κομμάτια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα αλλά το σωστό θα ήταν να ακουστεί ο δίσκος ολόκληρος. Μόνο τότε καταλαβαίνεις την όλη ιδέα και βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα για το όλο εγχείρημα.
Τσεκάρετέ το. Αξίζει!

Βαθμολογία: 7/10

1 comments:

Anonymous said... Apr 15, 2009, 8:09:00 PM

oh yessss.....einai ontws to kalitero tous album (gia mena toulaxiston)...epitelous ta ginekeia fwnitika ginontai pio dinata kai genika apo ti mesi kai katw (track 08 ews telos)noiw8eis ti dinamikotita sti mousiki kai paralila mia galini....(isws epeidi epitelous piasane ti margaret...)
onoma kai prama (pou lene) o diskos....
oi diakimanseis pigenoun (oxi 'pane' !!) kai erxontai....
egw pantws to sigotragoudaw....

M.

Post a Comment