26 May 2009

For those about to rock.....

Ώρες απέμειναν για να παρακολουθήσουμε από κοντά τους AC/DC. Support group της βραδιάς θα είναι οι Ιρλανδοί The Answer. Πληροφοριακά τα parking του σταδίου θα είναι κλειστά άρα ο ηλεκτρικός, προαστιακός και τα λεωφορεία θα είναι η καλύτερη επιλογή για να μετακινηθούμε. Ψάχνοντας προηγούμενα live λογικά θα βγούν στις 21:00.
Υπό τους ήχους του ντεμπούτου album High Voltage, ξεκίνησα να γράψω λίγα λόγια. Από το πρώτο τους live το 1973, παραμονή πρωτοχρονιάς μέχρι τις 28 Μαίου που θα εμφανιστούν ζωντανά στο ελληνικό κοινό υπήρξαν σημαντικά γεγονότα. Ενδεικτικά αναφέρω το 1979 όταν το Highway to Hell φτάνει στο #17 των αμερικάνικων chart, τον θάνατο του Bon Scott στις 19 Φεβρουαρίου 1980 μόλις 33 χρονών...,1988 το Blow up your Video #2 στα βρετανικά και #12 στα αμερικάνικα chart, 1990 το Razors Edge #4 στα βρετανικά και #2 στα αμερικάνικα, 1991 Monsters of Rock στη Μόσχα όπου γίνεται λόγος για 1,5 εκατομμύρια θεατές, 2003 εντάσσονται στο Rock n Roll Hall of Fame, 2008 και 15ο studio album, πουλώντας 1,762,000 αντίγραφα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.
Πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια και άλλες πάλι ζαλίζουν. Οι AC/DC έχουν ήδη πιάσει την κορυφή και κάποια νούμερα δίνουν απλώς μεγαλύτερη αίγλη στο επιτευγμά τους αυτό.
Τελικά ότι και να γράψει κανείς για τους AC/DC είναι λίγο. Αποτελούν και συνεχίζουν να αποτελούν μια από τις σημαντικότερες μπάντες στην ιστορία του Rock.
«Το 1976, ήμουν με τον Ozzy σπίτι μου και βλέπαμε BBC στην τηλεόραση, ώσπου ξάφνου πετάγεται μια αρχ***τη μπάντα κι ένας τύπος με σχολική φόρμα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξέραμε και οι δυό μας πως θα έφταναν στην κορυφή». (Glenn Hughes, Black Sabbath / Deep Purple)

«Σε όλες τους τις ηχογραφήσεις ακούς τον πιο εκπληκτικό ήχο που μπορεί να βγει από μια ηλεκτρική κιθάρα. Πώς το κάνουν αυτό;» (Joe Satriani)

«Όταν ο Bon Scott τραγούδησε πως θα κατέβει μέχρι τη Sin City και να κάνει ένας Θεός μόνο ξέρει τί, γνώριζες χωρίς καμιά αμφιβολία για το τί ακριβώς μιλούσε». (Billy Corgan, Smashing Pumpkins)
Κλείνοντας ήθελα να βάλω ένα βιντεάκι με έναν πιτσιρίκο που παίζει καταπληκτικά τα τραγούδια τους, αλλά σηκώνομαι για να αλλάξω πλευρά στον δίσκο και αρχίζουν να παίζουν οι πρώτες νότες του Τ.Ν.Τ. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έτσι για να γουστάρουμε που λέει και ένα φιλαράκι... http://www.youtube.com/watch?v=oOJVXheNrqs
Τα λέμε το βράδυ της Πέμπτης

3 comments:

arrostia said... May 27, 2009, 3:44:00 PM

αν και σιχαίνομαι και την μπάντα και όλους αυτούς που σχολιάσανε τον ήχο τους κατά καιρούς , πολύ καλό το κείμενο libero!

mamanis said... May 27, 2009, 4:11:00 PM

Σε αυτό το live δεν θα πήγαινα με την καμία. Παρόλο που τους άκουγα όταν πήγαινα σχολείο (αλλά και τότε δεν έκοβα και φλέβα). Αν εξαιρέσεις 3-4 πολύ καλά κομμάτια, η μπάντα απλά είναι για τα πανηγύρια (και αυτό ακριβώς θα γίνει και την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ , …ένα μεγάλο πανηγύρι).
Sorry Libero! Είμουν από αυτούς που ψήφισαν "Κλάιν". :-P

shin0bi said... May 28, 2009, 3:12:00 PM

Καθαρτικό στη γριά που τραγουδάει να δώσετε μπας και της περάσει το σφίξιμο!!!!!!!!!!!!

Post a Comment