29 June 2009

GOD DETHRONED - ''Passiondale''

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι εν έτη 2009 μπάντες του βεληνεκούς των God Dethroned, μετά από σχεδόν 20 χρόνια στο χώρο, θα με εξέπληταν τόσο ευχάριστα.
Όγδοο album που μυρίζει μπαρούτι μιάς και το concept βασίζεται σε μια αιματηρή μάχη του Α΄παγκοσμίου πολέμου που έλαβε χώρα στην μικρή πόλη του ''Passchendaele'' στο Βέλγιο που διήρκεσε 5 μήνες και στοίχησε την ζωή σε 900.00(!) ανθρώπους.
Μετά το πολεμικό συναίσθημα που αποκτάς με το στιχουργικό μέρος έρχεται το ηχητικό να ντύσει μουσικά την πολεμική αυτή θεματολογία. Φοβερά riffs, brutal φωνητικά, drums τίγκα στα blastbeat σου επιτίθενται από κάθε κατεύθυνση. Όλα τα κομμάτια είναι συνθετικά ολοκληρωμένα με το rhythm section να ισοπεδώνει ότι βρεί μπροστά του σε άψογο συνδυασμό με μελωδικά σολαρίσματα ακόμα και καθαρά φωνητικά στα ''Poison Fog'' και ''No Survivors''.
Η προσθήκη δύο νέων μελών, της Susan Gerl (!) στις κιθάρες και του Roel Sanders στα τύμπανα συνδυάστηκε με ένα δυνατό album, ένα δυναμικό comeback.
Αν το Death Metal συνεχίσει να μας δίνει τέτοιες κυκλοφορίες ίσως να ξεφύγει από το βάλτο που έχει πέσει εδώ και πολλά χρόνια.

Βαθμολογία: Massive Killing Machine

1 comments:

Post a Comment