31 August 2009

AMORPHIS - Skyforger

Ατμοσφαιρικό Death Metal, μελωδικό Heavy Metal, Progressive Metal, Φινλαδικό Folk. Όλα αυτά μαζί μας κάνουν τους AMORPHIS. Μια μπάντα που έχει κυκλοφορήσει 8 άλμπουμ, εκ των οποίων και τα εκπληκτικά "Eclipse" (2006) / "Silent Waters" (2007). Φέτος έρχονται να προσθέσουν το ένατο στην συλλογή τους. Το "Skyforger" αν και είναι αρκετά εμπορικό σε σχέση με τα προηγούμενα, είναι ένα φοβερό metal άλμπουμ το οποίο συνεχίζει την θεματολογία των δύο προκατόχων του. Έχει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται για να κερδίσει τον ακροατή του.
Το άλμπουμ ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς με ένα σερί πέντε μοναδικών κομματιών ("Sampo", "Silver Bride", "From the Heaven of My Heart", "Sky Is Mine", "Majestic Beast") . Στην συνέχεια κάνει μια μικρή κοιλίτσα και συνεχίζει πάλι δυναμικά μέχρι τέλους με τα "Skyforger", "Course of Fate", "From Earth I Rose" και "Godlike Machine". Η συχνότητα των brutal φωνητικών είναι περιορισμένη, με εξαίρεση τα "Majestic Beast" (που θυμίζει κάτι από Opeth), "From Earth I Rose" και τους επιλόγους στα περισσότερα κομμάτια.
Αν και πιο μαλακοί, πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουν τους φίλους τους παρόλο που με αυτή την κυκλοφορία φαίνεται να στοχεύουν στην ευρύτερη αναγνώριση, η οποία σίγουρα τους αξίζει.
Το Σκανδιναβικό Metal στα καλύτερά του!

Βαθμολογια: 8/10

4 comments:

libero said... Aug 31, 2009, 5:09:00 PM

Ρε "απατεώνα", ενώ είχα έτοιμο το review, στο παρά πέντε με πρόλαβες!
Αν και το Silent Waters δεν με ενθουσίασε, μιάς και θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις 31/10 & 1/11, αγόρασα το CD. Πρέπει να ομολογήσω ότι με τις πρώτες ακροάσεις δεν ενθουσιάστηκα. Ακρόαση με την ακρόαση όμως άρχισα να παρασύρομαι από τις ωραίες μελωδίες των Φιλανδών. Απίστευτο κιθαριστικό δίδυμο σε τέλειο συνδυασμό με ατμοσφαιρικά πλήκτρα και καθαρά φωνητικά. Βέβαια τα τελευταία κυριαρχούν πια στον ήχο τους και αυτό είναι αρνητικό για τα γούστα μου. Όλα τα τραγούδια είναι καλοδουλεμένα με αποκορύφωμα τα Majestic Beast & From Earth I Rose. Ραντεβού στην συναυλία.

mamanis said... Aug 31, 2009, 6:35:00 PM

Που να το ξέρω ρε; Άκου εκεί "απατεώνας"!!!
lol

libero said... Sep 1, 2009, 10:54:00 AM

Απαιτώ να καθιερωθεί εργασιακό meeting των συνεργατών, για να συζητούνται τα θέματα του blog έτσι ώστε να αποφεύγονται οι "χαρακτηρισμοί".

mamanis said... Sep 1, 2009, 2:29:00 PM

LOL

Post a Comment