08 October 2009

Reigning Sound - Love And Curses

Πολλές φορές αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν το hype να αποθεώνει ευκαιριακές μπάντες όπως οι Strokes και μία μπάντα όπως οι Reigning Sound , να μένει έξω από την αντίληψη μας , ότι υπάρχει και έχει λόγο ύπαρξης.
Οι Reigning Sound δεν είναι νέα μπάντα. Έχει στο ενεργητικό της ως τώρα πέντε στούντιο άλμπουμ και ιδρύθηκε από τον Greg Cartwright ο οποίος είναι και frontman της μπάντας και πρώην μέλος των Compulsive Gamblers, '68 Comeback και Oblivians. Οι βάσεις της μπάντας είναι το αυθεντικό garage σε συνδιασμό με το rock&roll των 60's. Σε αυτό το άλμπουμ τους είναι αδύνατον να βρεις αδύναμες στιγμές και ακούγεται από την αρχή ως το τέλος σαν το τρεχούμενο νερό. Είναι αξιοθαύμαστο το πως αυτή η μπάντα προσεγγίζει τις ρίζες της και διακριτικά,λεπτεπίλεπτα καταθέτει τις επιρροές της ,μετουσιώνοντας αυτές μέσα στις συνθέσεις της,δημιουργώντας έτσι τον τόσο ιδιαίτερο ήχο τους. Και ναι το "Love And Curses" , είναι ένας ιδιαίτερος δίσκος , δίσκος με συναίσθημα .
Για τέτοιου είδους άλμπουμ , τα λόγια περιτεύουν , είναι ήδη μέσα στην λίστα μου με τα καλύτερα της χρονιάς. Aρχίζω ξανά και ξανά την ακρόαση του άλμπουμ και με κάθε play....το πάρτι άρχισε!!!

8.6/10

1 comments:

arrostia said... Oct 10, 2009, 3:37:00 AM

ενώ κουβαλάει αρκετή παλιατζούρα το album και τα φωνητικά σε πάνε αλλού , δε ξέρω μου άρεσε μάλλον...αλλά και πάλι δε ξέρω...

Post a Comment