12 December 2009

House Of Broken Promises – Using The Useless

Σερφάροντας ένα απογευματάκι να δω τι καινούριο παίζει έπεσα πάνω σ'ένα video με τίτλο "The Hurt(Paid My Dues)". House Of Broken Promises λέει η μπάντα. Το κομμάτι τα σπάει. Έτσι λοιπόν ανακάλυψα αυτή τη μπάντα και με τέτοιο δείγμα γραφής δεν μου έμενε τίποτα περισσότερο από το να αρχίσω το ψάξιμο. Ποιος, που, πότε, γιατί.

Πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους λοιπόν. Η μπάντα όμως δεν είναι και τόσο νέα. Πρόκειται για τους Unida χωρίς το αηδόνι! Αφού λοιπόν βολόδερναν και έβγαλαν και ένα EP το 2007 με τίτλο "Death In Pretty Wrapping" έφτασαν στην πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά – ως τρίο πλεον- υπό τη στέγη της SmallStone Recordings. Αφού βρήκα λοιπόν το βιογραφικό τους, βρήκα και τα πονήματά τους και το 'ριξα στην ακρόαση.


Ομολογώ πως μετά τον αρχικό ενθουσιασμό και ακούγοντας το δίσκο για πρώτη φορά δεν ικανοποιήθηκα και ιδιαίτερα. Έχοντας κατά νου τους Unida, έστω και άνευ Garcia, σίγουρα οι προσδοκίες είναι υψηλές. Θεωρώ, ότι θέλοντας να αποφύγουν την άμεση παραπομπή στην προηγούμενη κατάσταση κάπου μπλέχτηκαν μεταξύ hard rock, southern rock και stoner.

Έτσι, ο δίσκος τους κάπως μοιράζεται μεταξύ rock και stoner με τη 2η κατηγορία να κερδίζει άνετα, καθιστώντας σαφές ποιο είναι το ποιοτικά δυνατό τους σημείο. Φωνητικά, ο μπασίστας Eddie Plasciencia είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογος και σε κερδίζει με το πρώτο άκουσμα.

Τελικά, και μετά από αρκετές ακροάσεις, μπορώ να πω ότι πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο με άρτιο ήχο. Πέφτοντας στην παγίδα να συγκρίνω θα πω ότι Unida δεν είναι (και όχι λόγω αηδονιού). Σίγουρα πάντως είναι πολύ καλύτεροι από πάρα πολλούς άλλους τυχάρπαστους που δυσκολεύονται να γράψουν έστω κι ένα riff της προκοπής ή από άλλους παρακμάζοντες «μεγάλους». Σίγουρα αξίζει να του αφιερώσουμε χρόνο. Θα σε στείλει στο ψυγείο για μπίρα, δεν τίθεται θέμα.

Η μπάντα σημειώνεται στην ατζέντα και τίθεται υπό παρακολούθηση.
Πάρτε και το videάκι





Βαθμολογία : Μην χαμηλώνετε μόνοι σας τον πήχη


1 comments:

mamanis said... Dec 12, 2009, 9:12:00 PM

Φέρτε μπίρες!
\m/

Post a Comment