17 December 2009

MASSIVE ATTACK - Splitting the Atom EP

Πριν δυο μήνες (κάπου μέσα στον Οκτώβριο) κυκλοφόρησε ένα EP από τους Massive Attack με τίτλο "Splitting the Atom". Περιέχει 4 καινούργια κομμάτια από τα όποια τα 2 είναι remixes. Επίσης συμμετέχουν στα φωνητικά guests μουσικοί όπως οι Horace Andy, Tunde Adebimpe, Guy Garvey και Martina Topley-Bird. Τα remixes είναι των Van Rivers & The Subliminal Kid και Christoffer Berg. Το ΕΡ κυκλοφόρησε μόνο σε μορφή download και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων (1000 αντίτυπα παγκοσμίως). Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το "Splitting the Atom" πρόκειται για τον προπομπό του νέου τους άλμπουμ "Heligoland", το όποιο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2010. Το ομώνυμο κομμάτι (το οποίο είναι και το καλύτερο του ΕΡ) θα συμπεριλαμβάνεται στο "Heligoland", καθώς και το "Bulletproof Love" μετονομασμένο σε "Flat of the Blade". Επίσης έχει κυκλοφορήσει και το VIDEO του πρώτου single "Paradise Circus" (μέσα από το "Heligoland"), στο οποίο συμμετέχει στα φωνητικά η Hope Sandoval των Mazzy Star.
Για το ΕΡ τώρα: Προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και πιστεύω ότι είναι ότι πιο μέτριο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα οι Massive. Τα δύο πρώτα κομμάτια ("Splitting the Atom" & "Pray for Rain") είναι τα πιο ενδιαφέροντα και ειδικά το ομώνυμο. Τα δύο επόμενα ("Bulletproof Love" & "Psyche") είναι κάπως αδιάφορα. Δεν είναι και χάλια, αλλά δεν έχουν αυτό το «κάτι» που μας έχουν συνηθίσει οι Massive. Δεν ξέρω για πιο λόγο κυκλοφόρησαν αυτό το EP, το αποτέλεσμα πάντως δεν με έπεισε. Είμαι λιγάκι επιφυλακτικός για το τι να περιμένουμε πλέον από το "Heligoland", μιας και το ένα από τα δυο κομμάτια που θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, όπως επίσης και το "Paradise Circus" (αν και το video είναι καλό - πολύ τρίχα όμως ρε παιδάκι μου), δεν με ενθουσίασαν. Ας ελπίσουμε ότι δεν μας επιφυλάσσουν κάποια δυσάρεστη έκπληξη τύπου "Splitting the Atom-ΕΡ". Δεν πιστεύω ότι κρίνω αυστηρά το ΕΡ από την στιγμή που οι προσδοκίες που είχα από μια μπάντα τέτοιου βεληνεκούς δεν είχαν εν τέλει την κατάληξη που περίμενα. Σε απλά Ελληνικά: Ξενέρωσα!

Βαθμολογία: 4,5/10

6 comments:

arrostia said... Dec 17, 2009, 7:00:00 PM

Το cover στο μεταξύ ειναι ίδιο με το war stories των UNKLE .. οι Massive Attack ποτέ δε μου αρέσανε οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..Ξενέρωσα!

Anonymous said... Dec 17, 2009, 8:05:00 PM

τα εξωφυλλα μοιαζουν επειδη τα εχει κανει ο del naja.το ep δεν μας εκαψε και το κεφαλι αλλα τα live with me,false flags,splitting the atom, paradise circus με εχουν ηδη στειλει..

Lou said... Dec 17, 2009, 8:17:00 PM

'Μοιάζω' δεν θα έλεγα πως είναι το κατάλληλο ρήμα. Εδώ μιλάμε για μονοζυγωτικά δίδυμα. Τόσο πολύ τους άρεσε πια αυτό το cover?

D.O.A.O.E. said... Dec 17, 2009, 9:13:00 PM

maman
ela spiti na sto deixo to ep/lp na patheis.

to album einai poli kalo.

2 step mavrila

mamanis said... Dec 17, 2009, 9:30:00 PM

Έλα ρε φίλε. Είσαι ένα από τα 1000 άτομα παγκοσμίως που έχει το ΕΡ σε βινύλιο;
Για το LP δεν ξέρω γιατί δεν το έχω ακούσει ακόμα. Που το άκουσες εσύ; Σας έστειλαν το promotion copy στην ΕΜΙ; Ελπίζω να έχεις δίκιο και να είναι καλό γιατί με το ΕΡ δεν τρελάθηκα, όπως θα διάβασες.

Anonymous said... Feb 20, 2013, 12:12:00 AM

The signals connect with concentrated nerve regions, which in
turn spread the signal to the whole abdominal area.


My web page ... flex Belt review

Post a Comment