02 December 2009

THEM CROOKED VULTURES - Them Crooked Vultures


Τι μπορεί να συμβεί όταν ο μπασίστας των Led Zeppelin, ο ντράμερ των Nirvana και η ψυχή των Queens Of The Stone Age ενωθούν εις σάρκα μιαν; Them Crooked Vultures φυσικά - και συμβαίνει ήδη. Κλείστηκαν λοιπόν τα παλικάρια μας μέσα σε ένα στούντιο κάπου στο L.A. και βγαίνοντας από εκεί μας πρόσφεραν απλόχερα το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Τι να πεις για αυτό το άλμπουμ όταν τα ονόματα και μόνο αυτών των τριών ιερών τεράτων τα λένε όλα! Απλά είναι η πιο φευγάτη ροκιά που κυκλοφόρησε φέτος. Ένα πάντρεμα από Q.O.T.S.A., Masters Of Reality, The Eagles Of Death Metal και The Desert Sessions. Όλα αυτά δηλαδή που στριφογυρίζουν κατά καιρούς μέσα στο ιδιοφυές μυαλό του κοκκινοτρίχη από την Καλιφόρνια.


Ο Josh Homme βρήκε για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να πειραματιστεί μέσα από τους Them Crooked Vultures και να καταφέρει να μιλάμε πάλι όλοι για αυτόν - και τους γύπες του. Το τι συμβαίνει σε αυτό το άλμπουμ δεν χρειάζεται να περιγραφτεί αλλά μόνο να ακουστεί. Κάθε κομμάτι από μόνο του είναι και μια ξεχωριστή «οντότητα». Όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοώ. 13 μουσικές οντότητες «made by Josh», παίρνουν σχήμα και υπόσταση με την βοήθεια των παλμών των χορδών του (φωνητικών και κιθαριστικών) και την τεχνική των, Dave Grohl και John Paul Jones.
Η χρονιά φαίνεται να κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με αυτήν την κυκλοφορία και πιστεύω ότι πρόκειται για μια από αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως κλασικές. Έτσι και αλλιώς ότι δημιουργείται από την κιθάρα του Josh είναι καταδικασμένο να καταλήξει κλασικό. Αν ήμουν κιθάρα θα ήθελα να ήμουν η συγκεκριμένη.

Βαθμολογία: 9/10

10 comments:

arrostia said... Dec 2, 2009, 2:53:00 PM

Δε μου μοιάζει το άλμπουμ για εννιάρι..Ωστόσο πρόκειται για έναν εξαιρετικά καλοδουλεμένο δίσκοκαι όπως πολύ σωστά είπες κλασσικό και ω τι σύμπτωση χθες σκεφτόμουν πως και εγώ αυτή η κιθάρα θα ήθελα να είμαι.Για χθές,αύριο βλέπουμε

shin0bi said... Dec 2, 2009, 3:28:00 PM

Ο δίσκος είναι από τους κορυφαίόυς που έχουμε ακούσει φέτος.
Σίγουρα ο Homme είναι καταλυτικός και έχει επηρεάσει παραπάνω, όμως είναι και λογικό αφού κιθάρα και φωνή πάντα επισκιάζουν τα άλλα όργανα. Ένα προσεκτικότερο άκουσμα και θα καταλάβουμε ότι και οι 3 έχουν συμμετέχει αρκετά στις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις. Άλλωστε τέτοιο μπάσο δεν είχε ποτέ στη μπάντα του ο Josh.Συν του ότι όλοι τους ασχολούνται με την παραγωγή.
Τέλος , νομίζω ότι είναι και μια δήλωση-εξιλέωση για τον μετριότατο τελευταίο δίσκο των Queens.

arrostia said... Dec 2, 2009, 3:37:00 PM

περιμένουμε και ριβιού ματσί τώρα που θα τους δει και λάιβ....

mamanis said... Dec 2, 2009, 3:44:00 PM

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό περί εξιλέωσης για τον μέτριο τελευταίο δίσκο των Queens.

Unknown said... Dec 2, 2009, 3:50:00 PM

Καιρό είχα να κολλήσω έτσι με δίσκο!Respect!

nikisot said... Dec 2, 2009, 5:06:00 PM

ton akousa polles fores, kai oso kai na agapaw quotsa , den mou kolhse ston egefalo

Soul Auctioneer said... Dec 2, 2009, 5:44:00 PM

Καλός δίσκος αλλα όχι αριστούργημα. Καλύτερος πάντως απ' το Era Vulgaris. ;)

matsi said... Dec 2, 2009, 6:07:00 PM

Συμφωνώ με τη βαθμολογία μαμάνη. Κόλλησα άσχημα με το δίσκο και για μένα είναι από τους καλύτερους της χρονιάς.

tiger said... Dec 5, 2009, 10:53:00 PM

ξερω οτι για αλλη μια φορα 8α φαω κραξιμο αλλα για να πω την αμαρτια μου ξεκιναω ν΄ακουσω Vultures και στο 3 κομματι αλλαζω και βαζω qotsa.

mamanis said... Dec 6, 2009, 5:43:00 PM

Αντί στο 3ο κομμάτι να το αλλάζεις και να βάζεις Q.O.T.S.A., που τους έχεις ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, συνέχισε να ακούς κανονικά το άλμπουμ των Vultures. Απλό.

Post a Comment