08 January 2010

Blacklisted - No One Deserves To Be Here More Than Me

Οι Blacklisted είναι μία hardcore μπάντα που μας έρχεται από την Φιλαδέλφεια. Το "No One Deserves To Be Here More Than Me" είναι το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας , ενώ έχουν προηγηθεί το "Heavier Than Heaven, Lonelier Than God" LP και το πρώτο τους EP που κυκλοφόρησαν το 2007 για λογαριασμό της Deathwish με τίτλο "Peace on Earth, War on Stage".

Χωρίς να έχω ακούσει τις προηγούμενες δουλειές της μπάντας , ο ήχος της στο συγκεκριμένο άλμπουμ με παρέπεμψε στον πρώιμο ήχο μπαντών της Sub Pop , πριν, καλά , καλά η ετικέττα "grunge" πρωτοακουστεί . Προσωπικά μου θύμισε ένα συνδιασμό του "Bleach" των Nirvana και του "Everyone Deserves A Fudge" των Mudhoney.


Οι fuzz κιθάρες στο πρώτο κομμάτι "Our Apartment Is Always Empty" συνηγορούν σε αυτό , όπως και τα φάλτσα φωνητικά του frontman τους. Και αμέσως μετά ξεκινάει η ευθύς επίθεση του "Everything In My Life Is For Sale" , με τα κυκλωτικά riff και το σόλο που μπαίνει το οποίο θαρρείς πως παίζει κάποιος από τους Kim Thayil ή Mike McReady , κομμάτι για λιώσιμο. Στη συνέχεια, μπαίνει το πρώτο interlude του άλμπουμ και η ηχητική βόμβα του ομώνυμου κομματιού "No One Deserves To Be Here More Than Me". Το άλμπουμ διαρκεί μόλις 27 λεπτά και οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί . Και όμως ύστερα από τα απομεινάρια που άφησε το "No One Deserves To Be Here More Than Me" ,το μοναδικό ακουστικό κομμάτι "The P.I.G. (The Problem Is G.)" ,έρχεται να λήξει ελαφρώς τους τόνους. Ακολουθούν ,ένα ακόμη ιντερλούδιο και το άστοχο κατά τη γνώμη μου "I'm Trying To Disappear" ,για να συνεχίστει η ροή έτσι όπως πρέπει με δύο δυνατά, super κομμάτια το "Palisade" και το "Skeletons".

Οι Blacklisted θέτουν τις βάσεις για ένα σπουδαίο μέλλον , τιμώντας παράλληλα τις επιρροές του παρελθόντος , αναμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια...

One Step Closer To My Haunted Dream

Score 7.5

1 comments:

arrostia said... Jan 10, 2010, 1:21:00 AM

δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε-μου ξενισε αρκετα..

Post a Comment