18 January 2010

EVERY TIME I DIE - New Junk Aesthetic

"New Junk Aesthetic" είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ των Every Time I Die από το Buffalo της Νέας Υόρκης (το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2009 από την Epitaph). Η πετυχημένη Southern - Metalcore συνταγή τους συνεχίζεται για ακόμα μια φορά, κρατώντας την μνήμη των "Gutter Phenomenon"(2005) και "The Big Dirty"(2007) ζωντανή. Πρόκειται για μια φρέσκια επίθεση από ζόρικο metalcore, με southern καταβολές, που μόνο οι Every Time I Die αποδίδουν με τέτοιον τρόπο. Κομμάτια σαν τα "Wanderlust", "The Sweet Life", "Roman Holiday", "For The Record", "Turtles All The Way Down" και "Goddamn Kids These Days", είναι μερικά χαρακτηριστικά δείγματα της ιδιαιτερότητάς τους. Δεν λείπουν επίσης και κάποιες συνεργασίες, με χαρακτηριστικότερες αυτές με τους Greg Puciato των The Dillinger Escape Plan στο "The Marvelous Slut" και Matt Caughthran των The Bronx στο "The Sweet Life".
Η μπάντα φαίνεται να είναι πιο δουλεμένη από κάθε άλλη φορά. Οι εναλλαγές της χαρισματικής φωνής του Keith Buckley κολλάνε άψογα με κάθε εναλλαγή του ρυθμού και των riffs. Η αδρεναλίνη κτυπάει κόκκινο δίχως να αφήνει κενά χαλάρωσης. Προσπαθώ να φανταστώ το μακελειό που θα γίνεται στα live τους και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια περίπτωση να τους δούμε και από τα μέρη μας (πράγμα δύσκολο μιας και δεν είναι και τόσο δημοφιλείς στην Ελλάδα). Προς το παρών μπορούμε να τους απολαύσουμε στην «ασφάλεια» του σπιτιού μας με τα κατάλληλα ντεσιμπέλ φυσικά (λίγο πιο χαμηλά από την συχνότητα θραύσης των κρυστάλλων). Σαν σύνολο ίσως να κουράσει κάποιους αρχικά, αλλά με τον καιρό πίνεται σαν νεράκι. Προσοχή όμως στην κατάποση γιατί μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο με το γρέζι που περιέχει.
Πάρτε μια βαθιά ανάσα και τολμήστε ένα γενναίο μακροβούτι μέσα στα αγριεμένα νερά του "New Junk Aesthetic". Δεν θα το μετανιώσετε!

Βαθμολογία: 8/10

6 comments:

Lou said... Jan 18, 2010, 11:21:00 PM

Άντε, με το καλό στα χέρια μας και το Option Paralysis.

Καλά ξεκινάει η χρονιά.

mamanis said... Jan 18, 2010, 11:34:00 PM

Βγαίνει στις 23 Μαρτίου. \m/

Unknown said... Jan 19, 2010, 1:10:00 AM

Interesting!!Θα το τσεκάρω!!

Unknown said... Jan 19, 2010, 10:32:00 PM
This comment has been removed by the author.
arrostia said... Jan 19, 2010, 10:38:00 PM

αρρώστεια μαμανιάν!!!πληρώνω να σε δω έξω να χτυπιέσαι!!!οπότε σου χρηματοδοτώ το ταξίδι!

Lou said... Jan 20, 2010, 9:34:00 PM

http://www.youtube.com/watch?v=ryYWG3h28ms

farewell mona lisa

Post a Comment