31 March 2010

CΑRONTTE - As Grey As They Said

Οι Carontte είναι μια πειραματική Post-Metal μπάντα από την Ισπανία (Βαρκελώνη) και θεωρείται μια από της καλύτερες Ευρωπαϊκές μπάντες του είδους. Το "As Grey As They Said" είναι το δεύτερο κατά σειρά πόνημά τους και ταυτόχρονα το καλύτερό τους. Είναι ένα από αυτά τα άλμπουμ που θα κάνουν μεγάλη αίσθηση μέσα στο 2010. Έχει όλα αυτά που θα ζήταγε κάποιος από μια Post-Metal μπάντα που σέβεται τον εαυτό της. Ο ήχος τους είναι γεμάτος και καλοδουλεμένος, με όλες τις αποχρώσεις του γκρι (που σωστά αναφέρεται  και στον τίτλο) να χρωματίζουν τις συνθέσεις.  Πρόκειται για ένα κολάζ από δυνατά riffs και γλυκόπικρες μελωδίες που δημιουργούν ποικίλα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. 
Παντρεύουν περίτεχνα το Post-Metal με το Post-Rock και δεν διστάζουν να πειραματιστούν τόσο ώστε να πετύχουν την ιδανική δραματική ατμόσφαιρα. Συνδυάζουν με άριστο τρόπο τον σκληρό metal ήχο με τον αιθέρια μελωδικό, τα metal-core φωνητικά με τα υποχθόνια riffs, καθώς και το γλυκό με το πικρό, το σκοτάδι με το λυκαυγές, τo ατμοσφαιρικό με το ακραίο. Φανταστείτε τους Isis και τους This Will Destroy You να ανακατεύονται μεταξύ τους σε ένα μίξερ μαζί με τους Pelican και τους Mogwai.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους του Post-Metal (και όχι μόνο), μιας και πρόκειται για το καλύτερο άλμπουμ του είδους για φέτος. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Βαθμολογία: 8,5/10

0 comments:

Post a Comment