11 March 2010

Riverside - Anno Domini High Definition

Είναι άξιο απορίας , πως δεν πήρα χαμπάρι αυτή την περσινή κυκλοφορία των πολωνών Riverside . Απορία που λύνεται εύκολα , καθώς κυκλοφορούν άπειρα άλμπουμ καθημερινά.
Οι Riverside είναι μία από τις αγαπημένες μου progressive rock/metal μπάντες ever. Μπορείτε να φανταστείτε τον ήχο τους σαν τη πιο metal εκδοχή των Porcupine Tree , προσθέτοντας στο μίξερ ψήγματα από Tool . Μου τράβηξαν το ενδιαφέρον και έγινα φαν τους ακούγοντας το δεύτερο εκπληκτικό τους άλμπουμ Second Life Syndrome. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τα Voices In My Head και το καλό μεν , κατώτερο του αναμενομένου δε , Rapid Eye Movement.

Το Anno Domini High Definition είναι πολύ κοντά , όμως δεν φτάνει το επικό Second Life Syndrome ,παρόλα αυτά ξεπερνά με άνεση και αφήνει χιλιόμετρα πίσω το Rapid Eye Movement. Θα καλύψει πλήρως τις προσδοκίες των οπαδών τους και όλων των απαιτητικών φαν του progressive rock/metal χώρου και ειδικά όσων "ξενέρωσαν" από το τελευταίο άλμπουμ των Porcupine Tree , καθώς το άλμπουμ είναι συμπαγές , περιεκτικότατο με κομμάτια που ταξιδεύουν τον νου καθώς και metal ξεσπάσματα άξια για γυμναστική του σβέρκου κάθε επίδοξου headbanger.

Μία μεγάλη παράλειψη από το my top 20 της περσινής χρονιάς...

Υ.Γ. Ακούστε το Εgoist Hedonist σε full volume.

9/10

5 comments:

mamanis said... Mar 12, 2010, 3:43:00 PM

Πολύ καλός!!! Όντως, πως δεν το πήραμε χαμπάρι;

Anonymous said... Mar 16, 2010, 9:35:00 AM

ακουγαμε porcupine tree και floyd.

libero said... Mar 16, 2010, 4:56:00 PM

Πολύ θα ήθελαν οι Porcupine Tree να είχαν κυκλοφορήσει τέτοιο δίσκο. Μπήκε στα καλύτερα του 2009, έστω και καθυστερημένα. Όσοι ψάχνονται να ακούσουν και το "Second Life Syndrome" του 2005.

shin0bi said... Mar 17, 2010, 6:55:00 PM

Ωραίος ο δίσκος, αν και δεν πετάω και τη σκούφια μου για Porcupine Tree ή για το είδος γενικά

Unknown said... Mar 28, 2010, 11:45:00 AM

Στις 7 Μαϊου θα παίξουν στο Ροντέο!!

Post a Comment