22 March 2010

Serj Tankian – Elect The Dead Symphony

O Serj Tankian, όπως και άλλοι συνάδελφοί του αποφάσισε να εκτελέσει κι αυτός το γνωστό πείραμα "Μίξη rock με συμφωνική ορχήστρα". Έτσι, 3 χρόνια μετά το εξαιρετικό "Elect The Dead" μας παρουσιάζει το "Elect The Dead Symphony". Το πείραμα έλαβε χώρα στις 16 Μαρτίου του 2009 στο Auckland της Νέας Ζηλανδίας συνοδεία της ομώνυμης Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Η ηχογράφηση περιέχει την πλειονότητα των κομματιών του δίσκου, καθώς και 2 καινούρια κομμάτια, τα "Gate 21" και "The Charade". Το όλο εγχείρημα κυκλοφορεί και σε DVD, το οποίο αξίζει σίγουρα περισσότερο από την απλή ακρόαση.
Οι φωνητικές ικανότητες του Tankian είναι δεδομένες. Αν δεν δοκίμαζε κι αυτός μια τέτοια συνεργασία, τότε ποιος… Ακόμα κι αν δεν αρέσουν σε κάποιον τέτοιου είδους κοινοπραξίες, νομίζω ότι το ύφος των τραγουδιών του Elect The Dead δένει πολύ καλά με την κλασική μουσική. Επιπλέον, η φωνή του τενόρου Tankian προκαλεί ανατριχίλα. Για να πειστείτε δείτε την εκτέλεση του "Empty Walls".

Βαθμολογία: Ποιος Pavarotti και ποιος Carreras…

4 comments:

mamanis said... Mar 23, 2010, 10:08:00 AM

Αυτός είναι τενόρος:
http://www.youtube.com/watch?v=ZbhDbmaLrzk
Τι να κλάσει μπροστά του ο Tankian!

GxDxKx said... Mar 23, 2010, 5:12:00 PM

eidwlo o mixalakis.
pantws,oi soad mia xara mpanta itan,oi karagkiozies pou kanun monoi tous oi typoi pleon,pws sas aresun?
kai to video megali apogoiteusi.
telwspantwn,egw eimai o periergos??

Anonymous said... Mar 23, 2010, 8:56:00 PM

den kserw an exeis thema me tin periergia

me to syntaktiko pantws sigoura exeis

shin0bi said... Mar 24, 2010, 1:45:00 PM

Θέμα γούστου είναι. Πάντως καραγκιοζιές σίγουρα δεν είναι. Και ο Tankian μόνος του και οι Scars On Broadway έβγαλαν πολυ αξιόλογους δίσκους. SOAD δεν είναι, και ούτε θέλουν να είναι όπως φαίνεται και από τις δουλειές τους. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που διάλυσαν τη μπάντα. Παίζουν πιο rock μουσική.

Post a Comment