19 March 2010

STAKE-OFF THE WITCH - Medusa

Οι STAKE-OFF THE WITCH μας έρχονται από την Piacenza της Ιταλίας και αποτελούνται από 4 μέλη, εκ των οποίων τα 2 είναι γένους θηλυκού. Έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη στους Queens Of The Stone Age, όπως και οι συμπατριώτες τους Veracrash, δίχως όμως να συνδέονται μαζί τους τόσο άμεσα όσο οι τελευταίοι. Βασικά είναι λιγάκι δύσκολο να  τους κατατάξεις σε ένα μόνο συγκεκριμένο είδος. Κατά κύριο λόγο η βάση τους είναι Stoner τύπου Q.O.T.S.A. / Kyuss / Truckfighters / Dozer. Ο ήχος τους βασίζεται στους αναλογικούς ενισχυτές, πετυχαίνοντας έτσι έναν μονολιθικό stoner ήχο, εμπλουτίζοντάς τον ταυτόχρονα με psychedelic, grunge και punk rock στοιχεία. Για αυτό ευθύνεται κατά πολύ η φωνή της Stefania, η χροιά της οποίας είναι περισσότερο punk-o-grunge παρά stoner. Το παίξιμο της κιθάρας της όμως είναι αυθεντική stonerίλα, σε συνδυασμό πάντα με το μπάσο της Caterina, την lead κιθάρα του Icio και τα ντραμς του Fabio.
Το "Medusa" είναι το δεύτερο, ολοκαίνουργιο, άλμπουμ τους που μέσω αυτού καταφέρνουν να αναδείξουν - και αυτοί με την σειρά τους - την Ιταλική σκηνή, η οποία συνεχίζει να κερδίζει σημαντικό έδαφος. Τα περισσότερα κομμάτια έχουν κάποια έξυπνα twists κάνοντάς τα ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Σε αυτό συμβάλλουν επίσης και τα ψυχεδελικά περάσματα, αλλά και το punk rock/grunge attitude με τα foxy vocals. Το μεγάλο τους ατού όμως είναι τα πιασάρικα - old school - stoner riffs και το ότι διατηρούν ένα καλά στημένο προσωπικό στιλ παρόλες τις επιρροές τους (οι οποίες είναι αρκετά εμφανείς).
Το "Μέδουσα" είναι ένα ωραίο δισκάκι για όλα (σχεδόν) τα γούστα. Είναι ζόρικο, βρόμικο, αλήτικο, με 2 ζόρικα γκομενάκια να κλέβουν την παράσταση. Και αυτό το λέω ("κλέβουν την παράσταση") γιατί δεν βλέπεις συχνά γυναικείες παρουσίες στο χώρο του stoner. Αν και ανδροκρατούμενο είδος, οι Ιταλίδες κάνουν την υπέρβαση και δείχνουν ότι δεν μασάνε από τέτοιου είδους στερεότυπα.

Βαθμολογία: 7,5/10

5 comments:

Anonymous said... Mar 20, 2010, 2:29:00 AM

Γ.Α.Μ.Ω

Unknown said... Mar 20, 2010, 3:23:00 PM

Kαλά γάμησε ο δίσκος μιλάμε!!

mamanis said... Mar 20, 2010, 7:33:00 PM

Viva Italia!!!

Anonymous said... Mar 21, 2010, 2:23:00 PM

ειναι καλά νακιαμου αλλά θα προτιμουσα να κρατούσαν κατι αλλο αντι μικροφωνου στο χερι...

μου(νιου) καπελο

mamanis said... Mar 21, 2010, 5:32:00 PM

Για τσέκαρε nu

http://c4.ac-images.myspacecdn.com/images02/93/l_4605e24c12074c5f8ea3ec8430a11d27.jpg

Post a Comment