04 March 2010

THESE MONSTERS - Call Me Dragon

Η πρώτη έκπληξη της χρονιάς μας έρχεται από από το Leeds της Αγγλίας και συγκεκριμένα από τον χώρο του underground. Ονομάζονται These Monsters και παίζουν ένα μοναδικό Progressive  το οποίο αμφιταλαντεύεται μεταξύ Post-Rock και Post-Metal. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Call Me Dragon" κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες κάνοντάς μου ιδιαίτερη εντύπωση, όπως επίσης και το εξώφυλλό του, το οποίο είναι ο τέλειος αντικατοπτρισμός της μουσικής αυτών των τεράτων. Αν και υπάρχουν φωνητικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ενώ τον κύριο ρόλο κατέχει η μουσική. Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται περισσότερο για ένα instrumental project. Ένα project που είχα πραγματικά την ανάγκη να ακούσω. Η μουσική τους είναι prog, δυνατή, πολύπλοκη, ταξιδιάρικη και πειραματική όσο πρέπει. Όλοι οι μουσικοί είναι άρτια δεμένοι μεταξύ τους, με τον σαξοφωνίστα να κλέβει την παράσταση. Αυτό το σαξόφωνο είναι που τους κάνει τόσο ιδιαίτερους. Ένα σαξόφωνο που ευθύνεται κατά πολύ στην δημιουργία της ατμόσφαιρας που αναδύουν αυτά τα τέρατα.
Το "Call Me Dragon" αποτελείται από 7 κομμάτια μοναδικής αισθητικής (μιας αισθητικής που μπορεί να συγκριθεί με αυτήν των Russian Circles). Συγκεκριμένα το "Dirty Messages" το θεωρώ ένα από τα καλύτερα prog κομμάτια όλων των εποχών (δεν υπερβάλω καθόλου). Αν όλα τα κομμάτια του δίσκου ήταν σαν και αυτό απλά θα μιλάγαμε τώρα για τον δίσκο της χρονιάς. Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο - δίχως να το λέω με σκοπό να μειώσω το υπόλοιπο άλμπουμ. Απλά το "Dirty Messages" είναι το Νο1 highlight τους. Το ομώνυμο είναι επίσης πολύ καλό. Ζόρικο κομμάτι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση του άλμπουμ μιας και είναι το πρώτο single (του οποίου το video ήταν έτοιμο πολύ πριν την κυκλοφορία του δίσκου). Όλα τα υπόλοιπα κομμάτια κινούνται στους ίδιους prog αστερισμούς, με το σαξόφωνο να δίνει και να παίρνει στα κατάλληλα πάντα σημεία.  Την παραγωγή υπογράφει ο Chris Fielding (Electric Wizard, The Klaxons, Napalm Death).
Θα μπορούσα να παρομοιάσω το "Call Me Dragon" με διαστημόπλοιο. Επιβιβαστείτε λοιπόν άφοβα και αφήστε αυτά τα τέρατα να σας ταξιδέψουν σε αχαρτογράφητες περιοχές του μουσικού γαλαξία.

Βαθμολογία: 8,5/10


9 comments:

Nordsee said... Mar 5, 2010, 8:39:00 PM

Katarxin oi These Monsters ta spane!! \m/
Kata deyteron o theos na to kanei metafrasi kai itan to mono keimeno pou ypirxe gia tous Vulturum kai eyxaristoume!!!
Kai kata triton eyxaristoume for being a follower :)

mamanis said... Mar 5, 2010, 8:51:00 PM

Τα αισθήματα είναι αμοιβαία! ;)
\m/

mamanis said... Mar 5, 2010, 8:56:00 PM

...
http://post-engineering.blogspot.com

Lou said... Mar 7, 2010, 4:29:00 PM

Ωραίος Μαμάνη, once more!
Oι αγαπημένοι των Godspeed. Επιτέλους, 2 χρόνια περιμέναμε!

Είδες το σαξόφωνο ;-)

Anonymous said... Mar 7, 2010, 6:25:00 PM

ta salute ston loli parakalo...

Anonymous said... Mar 8, 2010, 3:10:00 AM

http://decibelmagazine.com/Content.aspx?ncid=339263


trello poutsogamisi to diskion leme


vrana to dam einai konta e e e e

462

Anonymous said... Mar 8, 2010, 11:24:00 AM

episis k se afto to salute ston loli

Anonymous said... Mar 8, 2010, 11:26:00 AM

episis ATOLAH-RELICS

Dream Of An Opium Eater said... Mar 9, 2010, 4:20:00 PM

re shinobi, to atolah-relics sou xefige, k to apo pano,

i to kanoume sosta i oxi.

mises douleies kaneis

na sou po,

den vazeis pali mia to postarisma tou loli na doume/vroume ta group pou protine,
giati den ta thimomaste k den prolavame na ta graspume...

Post a Comment