22 June 2011

Sonisphere live report , Athens 18/6/2011

Καιρό είχα να γράψω κάτι , ας ασχοληθούμε με το Sonisphere, έστω και μερικές μέρες αργότερα.

Φτάσαμε γύρω στις 6 παρά, οπότε για όσους έπαιξαν μέχρι εκείνη την ώρα δεν έχω να πω κάτι εκτός του ότι θα ήθελα να δω τους Gojira. Ας ελπίσουμε να τους δούμε σε κανα κλειστό χώρο το χειμώνα.

Ξεκινάμε λοιπόν με Mastodon. Επιτέλους πολύ καλός ήχος, αλλά τα φωνητικά και πάλι χάνουν. Δυστυχώς η μπαντάρα αυτή αδικείται κατάφωρα στους ανοιχτούς χώρους. Θέλετε το ότι η μουσική τους θέλει ιδιαίτερη ακουστική ; Ότι δεν είναι headliners, οπότε εξ ορισμού δεν θα χαίρουν και του καλύτερου ήχου; Ότι τα ετσι κι αλλιώς ψιλοελαττωματικά φωνητικά τους χάνονται στο χώρο;


Η αλήθεια είναι μία. Πρέπει να παίξουν σε κλειστό χώρο. Τα παιδιά παίζουν παπάδες και παρόλα αυτά δεν χαίρουν ακόμη της εκτίμησης που τους αξίζει, Τουλάχιστον οι μέχρι τώρα εντυπώσεις του κόσμου και οι κριτικές που έχω δει για τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα αυτό δείχνουν.
Ακολούθησαν οι Slipknot. Η χαρά του πιτσιρικά δηλαδή. Βάλαν τις φορμίτσες τους, τις μάσκες τους, μας πρήξαν και τ' αρχίδια για το πόσο συναισθηματικά φορτισμένοι είναι ακόμη ( ένα χρόνο μετά) που πέθανε ο πρεζάκιας σύντροφός τους και μας παρουσίασαν το μοναδικά επαναλαμβανόμενο και προβλεπόμενο show τους. Φωνές, φασαρία, κωλοτούμπες, φωτιές, μόνο κορίνες και κρίκους δεν είχαν. Εντωμεταξύ, 8 μαλάκες είναι, ένας ήχος της προκοπής δεν βγαίνει. Κι ας τους πει κάποιος ότι πρέπει να βάλουν και κάποιον να παίζει μπάσο. Αρκετά τον διαφημίσατε το θάνατο του φίλου σας… 


Μετά είχε Rotting Christ . Ως μη λάτρης τους, δεν τους είχα ξαναδεί ζωντανά, μόνο τον Αντρέα με τους Nightstalker (sic). Ομολογώ ότι τουλάχιστον στο live σπέρνουν. Επαγγελματίες με τα όλα τους, εκπληκτικό παίξιμο, άψογος ήχος και ο κόσμος αποζημιώθηκε και με το παραπάνω. Και αν θέλουμε να κάνουμε και μια σύγκριση με τα καραγκιοζάκια που προηγήθηκαν, η μέρα με τη νύχτα, κλάσεις ανώτεροι. Στο τέλος ο Σάκης ανέβασε και τον κόσμο στη σκηνή κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά τους.


Και τέλος ο βασικός λόγος που πήγαν οι περισσότεροι στο Terra Vibe. Οι Maiden είπαν να κάνουν μια περιοδία προώθησης του τελευταίου δίσκου τους τα παιδιά, γιατί… νέα μπάντα είναι, δεν τους ξέρει ο κόσμος, δεν πήγαν και καλά οι πωλήσεις.


Συγνώμη , αλλά μας τη σπάσατε. Εννοείται φυσικά ότι ήχος, σκηνική παρουσία και παίξιμο της μπάντας ήταν τέλεια. Όμως εντάξει ρε Βρασίδα, πες 2-3 κομματάκια από το καινούριο, δε λέω όχι, αλλά δεν ήρθαμε να ακούσουμε αυτά. Αλλοίμονο αν έχουν ανάγκη οι Maiden να προωθήσουν συναυλιακά ένα δίσκο. Τόσο μαρκετινγκ έχουν πίσω τους, τρελή διαφήμιση και υποστήριξη από τους πάντες. Ο κόσμος θέλει Flight of Icarus, Run to the hills και Aces High, όχι Starblind και μπαλαντίτσες. Δεν ξέρω αν οι περισσότεροι ικανοποιήθηκαν από το setlist, εγώ πάντως το κρίνω ως κάκιστη επιλογή, ειδικά για μια μπάντα όπως οι Maiden. Τέλος πάντων…

 

Γενικά , η συναυλία ήταν αρκετά πιο ήρεμη από την αντίστοιχη περσινή , λογικό άλλωστε αφού και το lineup δεν ήταν συνολικά του ίδιου βεληνεκούς. Καλή φάση όμως, να μπορείς όμως να βλέπεις πολλά ονόματα μαζί και ας ελπίσουμε να συνεχιστεί. Και του χρόνου!

0 comments:

Post a Comment